Nový mimořádný a zplnomocněný velvyslanec Mongolska v České republice

Jeho Excelence, Mr. Damdin Khashkhan Gansukh, uspořádal v pondělí 20. prosince 2021, slavnostní recepci u příležitosti předání pověřovacích listin prezidentovi České republiky, panu Miloši Zemanovi.      

24.12.2021

Byl jsem velice poctěn, že jsem byl na tuto slavnost na velvyslanectví Mongolska, pozván. Jeho Excellence, pan vyvyslanec D.K. Gansukh byl tímto aktem u pana prezidenta M.Zemana, akreditován jako mimořádný a zplnomocněný velvyslanec Mongolska v České republice, se sídlem v Praze.

 

Této slavnosti se zúčastnil nejen bývalý velvyslanec ČR v Mongolsku, pan Jiří Brodský, ale i nastupující náš nový velvyslanec pan Jan Vytopil.  Účastna byla též, ředitelka odboru MZV ČR, pro státy Asie & Pacifiku, paní Eliška Žigová a honorární konzul Mongolska v Hradci Králové, pan Pavel Rajchrt.

 

Byl jsem též rád, že jsem se na slavnosti mohl potkat i s Mr. Biro Pagva, radou velvyslanectví, který pozval na půdu velvyslanectví i dvojnásobného olympijského vítěze (2016 a 2021) a i letošního vítěze ankety "Sportovec roku 2021", Lukáše Krpálka.  Mr. B.Pagva je bývalý judista, který reprezentoval Mongolsko a čeští zápasníci - judisté, se chystají s nimi v budoucnu trénovat. Bylo skvělé mít možnost s Lukášem pohovořit o sportu a jeho letošním letním pobytu v Mongolsku.

 

Jeho Excelence, Mr. Damdin Khashkhan Gansukh při příležitosti svého nástupu do funkce, předal ocenění prezidenta Mongolska "The Order the Polar Star", Ing. Janu Novotnému a Janu Stárkovi za mimořádné zásluhy a dlouholetou spolupráci s Mongolskem. (Řád polární hvězdy - nejvyšší civilní vyznamenání), které může Mongolsko udělit cizímu občanovi.

 

Slavnostní recepce se uskutečnila v prostorách velvyslanectví Mongolska v Praze a zúčastnila se jí celá řada významných osob veřejného i politického života.

 

Standa Berkovec

 

 

-->